Tereni u Hrvatskoj

Varaždin


Teren u Varaždinu nalazi se uz sportsku dvoranu Arena Varaždin kraj rijeke Drave. Tijekom cijele godine postavljen je u skraćenoj verziji s devet staza pretežno u šumskom području, a idealan je za svakodnevni trening igrača iz okolice te upoznavanje s disc golfom za sve zainteresirane, kao i turiste željne igre uz rijeku Dravu. Teren dobiva svoj puni sjaj tijekom turnira koji se tamo održavaju, a osamnaest staza kombinirano je djelomično na otvorenom području uz sam nasip rijeke te djelomično u park šumi. Među najpoznatijim turnirima koji se igraju na ovom terenu zasigurno je Drava Forester koji svake godine broji sve više igrača i bilježi poznata imena sa svjetske disc golf scene.


Više možete vidjeti na: http://www.dravaforester.com/hr/teren.html


Varaždinske Toplice


Disc golf teren u Varaždinskim Toplicama nalazi se u staroj park šumi na brežuljkastom terenu i pred igrače postavlja uglavnom tehničke zadatke. Većina staza dužine je 70 do 80 metara, ali zbog brojnog drveća i promjena nagiba terena nije uvijek lako dobaciti pod koš s prvim pa ni drugim bacanjem. Na ovom se terenu igra Jupiter's Shade u sklopu Stray Disc Tour-a na koji dolaze igrači sa svojim prijateljima i obitelji iz cijele Europe, ali i drugih neeuropskih zemalja.Također, na ovom se terenu igra Mars Springs serija koja pred igrače postavlja izazov igre kroz šumske koridore, uzbrdice i nizbrdice.


Više možete vidjeti na: http://www.marssprings.info/hr/meni-teren.html


Spa Hills Disc golf teren u Toplicama Sveti Martin


Spa Hills Disc golf teren u Toplicama Sveti Martin prostire se na površini od 15-ak hektara i to djelom na golf terenu (9 rupa), a dijelom na obližnjim livadama i šumama. Na ovoj lokaciji 2015. godine je uređen disc golf teren od 9 staza koji prati postojeće golf staze, a od tada se na njemu održavaju i međunarodni turniri Spa Hills, Stray Disc Tour i Frosty Hills Series. Ovaj teren kombinira duge i kratke staze te igračima daje priliku i da na savršeno pokošenim stazama isprobaju roller bacanja, a na njemu će se održati i Europsko disc golf prvenstvo 2018.

Za potrebe EDGC 2018 urediti će se novi dizajn terena od 18 staza za kojeg će se koristiti neke nove površine. Kako bi dizajn terena bio u potpunosti u skladu sa standardima koji se očekuju za Europsko prvenstvo, novi dizajn osmislio je Jon Baldwin, profesionalni igrač iz SAD-a i PDGA Masters Pro svjetski prvak iz 2011. godine.


Više možete vidjeti na: http://www.spahills.net/hr/spahills-course.html i http://www.edgc2018.com/press/edgc2018-course.html


Platak


Teren Platak prvi je stalni javni disc golf teren u Hrvatskoj uređen u ljeto 2014. godine. Prostire se djelomično na otvorenom, a djelomično u šumskom području te pred igrače postavlja raznolike promjene visine staze te šumske koridore.
Više možete vidjeti na: https://www.dgk-eagle.hr/p/disc-golf-teren-platak.html 


Disc Golf teren Pazi Medo - Sportsko rekreativni centar “Bijeli vrh”


Nalazi se u prekrasnom prirodnom okruženju na površini od 2.000 metara gdje je postavljeno 18 koševa. Razmak između koševa je od 80 do 150 metara.
Više možete vidjeti na: http://ziplineplitvice.com/hr/disc-golf/