O Savezu

Hrvatski flying disc savez je neprofitna sportska organizacija kojoj je cilj širiti, jačati i nadzirati razvoj sportova s diskom u Republici Hrvatskoj s naglaskom na fair-play, nenasilno rješavanje problema i međusobno poštovanje.

HFDS je osnovan 2013. godine i objedinjuje klubove koji se bave sportovima s diskom (kod nas poznatijim kao frizbi). Najrašireniji sportovi su trenutno disc golf i ultimate frisbee.

Trenutno je u savezu šest aktivnih klubova, a najmlađi je osnovan u Novoj Gradišci. Hrvatski flying disc savez član je Svjetske flying disc federacije (World flying disc federation) koja je članica Međunarodnog olimpijskog odbora od 2015. godine, a u čijem radu sudjeluje čak 84 saveza sa svih kontinenata.

WFDF ulaže napore kako bi sportovi s diskom postali olimpijski sport i vrlo je izgledno da bi jedan od flying disc sportova mogao biti jedan od olimpijskih disciplina na Ljetnih olimpijskih igara u narednom desetljeću.

Događaj od izuzetnog značaja za HFDS dogodio se u četvrtak 20. prosinca, na 51. Skupštini Hrvatskog olimpijskog odbora održanoj u Zagrebu, kada je Savez primljen u privremeno članstvo HOO-a kao nacionalni savez neolimpijskog sporta. Odluka je donesena jednoglasno.

Upravni odbor Saveza

Predsjednik Saveza: Tomislav Gorički
Tajnica Saveza: Ira Molnar Gorički
Dopredsjednik Saveza nadležan za flying disc sportove ultimate i freestyle: Ivan Čepelnik
Dopredsjednik Saveza nadležan za flying disc sport disc golf: Nino Đurak
Dopredsjednica Saveza nadležna za razvoj i unapređenje flying disc sportova u kojima sudjeluju žene: Danica Pajtak