FDK ZAGREB na HRT2 u emisiji Županijska panorama

Prvi trening odigrali su 2005. godine na Jarunu, a dvije godine poslije, pod ekipnim imenom Mali dim počeli su pokazivati kvalitetu na europskim turnirima. Riječ je o frizbiju, igri koja širi sportski duh, prijateljstvo i fer play.

Svoju ljubav prema frizbiju, trener Amerikanac Josh Campagne prenosi na svakog člana kluba.

Ultimate frizbi je sjajna kombinacija natjecanja i fer playa. Mogu se baviti bilo kojim sportom, ali želim igrati nešto posebno sa zanimljivim ljudima, nešto što nadilazi taj natjecateljski dio. Zato igram Ultimate, rekao je.

Ultimate frizbi poseban je po svojoj dimenziji fer playa, u igri nema sudaca, a sve nesuglasice i prekršaji rješavaju se razgovorom. Ono što ga dodatno krasi jest da cure i dečki igraju zajedno.

To što igramo s dečkima nam pruža sasvim novu točku orijentacije i naravno da želimo biti što je moguće bolje. Iako ne možemo trčati i skakati kao dečki, jer nemamo tu fizičku snagu, svakako nastojimo dati sve od sebe na terenu i postići što bolji rezultat, rekla je Darija Kraševec, igračica ultimate frizbija.

Pravila su jednostavna, igra podsjeća na ragbi, ali bez silovitih nasrtaja, stoga je cilj igre proslijediti frizbi nekome tko će utrčati u gol zonu i uhvatiti ga. S diskom nije dozvoljeno trčati i treba ga proslijediti suigraču u 10 sekundi. Može se igrati na travi, pijesku i u dvorani, a kako to izgleda na terenu pogledajte u prilogu.

Video sadržaj