Drava Forester 2012 - Srce TV

Od 3. do 5. studenog brojni discgolferi iz cijele Europe okupiti će se na prostoru uz varaždinsku Arenu na šestom Drava Forester turniru. Peto izdanje turnira 2016. godine igralo je 93 igrača iz 14 europskih zemalja i SAD-a, dok će ih ove godine biti još više. Navedene brojke govore dovoljno o važnosti ovog turnira za hrvatsku disc golf scenu,  a kako je to bilo u početku, 2012. godine, prisjetimo se u nastavku.

28 discgolfera iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Norveške okupiralo je 24. i 25. studenog 2012. prostor oko gradske sportske dvorane u Varaždinu gdje se održao prvi međunarodni disc golf turnir Drava Forester. Od disc golfera iz Hrvatske, osim Varaždinaca, na turniru su sudjelovali i Međimurci iz prijateljskog disc golf kluba Zrinski i igrači iz Pule. Nakon odigrane tri runde zbrajali su se bodovi, a u finalu je sudjelovalo ukupno šest igrača koji su ostvarili najbolje rezultate u subotu i nedjelju.

Ovo je prvi međunarodni turnir na kojem imamo goste iz Austrije, među kojima je i bivši prvak Austrije, zatim dva Amerikanca od kojih jedan živi u Hrvatskoj, a jedan u Norveškoj te jednu Slovenku, rekao je organizator turnira Dinko Šimenc.

Pobjedu je nadmoćno, ali očekivano odnio hrvatski Amerikanac Mike Gordon. Mike iza sebe ima brojne osvojene turnire, ali najznačajnija titula koju nosi je ona prvaka Sjeverne Karoline iz 1999. godine.

Imao sam jako dobre rezultate u 15 godina treniranja disc golfa, a u Varaždinu mi je očito išlo jako dobro, onako kako treba. To je bio i plan prije dolaska ovdje. Zadovoljan sam, odradili smo svi dobar turnir. Prije sam dosta osvajao turnire u Americi, Austriji i Mađarskoj, a moja tajna uspjeha je zapravo jednostavna za ovaj sport, zadnje bacanje mora biti savršeno i pobjeda neće izostati. Disc golf vam daje mogućnost da boravite na otvorenom i da se bavite sportom i to bez stresa i obveze, što je meni najljepše od svega, rekao je pobjednik turnira Mike Gordon.

Šesterostuki prvak Austrije Otfried Derschmidt zauzeo je drugo mjesto te je bio zadovoljan obzirom na to da je bio iznenađen zahtjevnim terenom u Varaždinu.

Među ženama najbolja je bila Slovenka Jasmina Pištan, a domaće boje obranila je Maja Šimenc osvojivši drugo mjesto.

Osim glavnih nagrada organizatori su dodijelili 9 posebnih nagrada natjecateljima, a više pogledajte u video prilogu.

Video sadržaj