Disc golf klub Varaždin

DG klub Varaždin osnovan je 2011. godine s ciljem razvoja i promocije disc golfa na području grada, županije te po cijeloj Hrvatskoj. Tokom prve godine održano je nekoliko prezentacija sporta u samom gradu te je isto popraćeno u medijima, a interes je pokazao i dio građana od kojih su se neki nastavili povremeno baviti sportom. Kako u gradu nije bilo niti jednog disc golf koša i mogućnosti za trening, daljnje promocije sporta odgodili smo dok ne uspijemo realizirati isto.

Predstavnici kluba primljeni su tokom 2012. godine kod zamjenika gradonačelnika te su mu predstavili sport i aktivnosti, a od grada su dobili potporu u daljnjem radu na razvoju sporta.

Za travanj 2013. godine u planu je postavljanje prvog trening koša uz Gradsku sportsku dvoranu, za što je dobiveno odobrenje upravitelja dvorane, te organiziranje redovitih trening natjecanja te jača promocija sporta u medijima.

Redovite treninge članovi kluba održavaju na disc golf terenu u Martinuševcu (DG klub Zrinski, Čakovec), a kontinuirano sudjeluju na disc golf turnirima u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj te Njemačkoj.

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Facebook Disc golf Varaždin