Kreće 1. DiscOver Balkan Disc Golf Tour

Wednesday, 20 March 2019 15:51

Hrvatski Flying Disc Savez, Slovenska Frizbi Zveza i srpska Udruga Frizbijak od ove godine zajedničkim snagama pokreću disc golf turneju pod nazivom DiscOver Balkan Disc Golf Tour.

Turneja će se sastojati od tri PDGA XC tier turnira, po jednom u svakoj od zemalja organizatora.

Prvi turnir će se igrati u Sloveniji pod nazivom DiscOver Areh 11. i 12. svibnja 2019., drugi turnir DiscOver Belgrade održat će se u Beogradu 8. i 9. lipnja, a posljednji turnir Balkan Toura DiscOver Platak igrat će se u Hrvatskoj na našem najljepšem disc golf terenu i to 7. i 8. rujna 2019. godine.

Organizatori kažu kako Balkan Disc Golf Tour organiziraju zbog popularizacije sporta disc golfa na našim prostorima, ali i jačanja zajedništva igrača disc golfa na prostoru Jugoistočne Europe.

Pravo sudjelovanja na Balkan Touru imaju svi igrači i igračice koji imaju stalno prebivalište u zemlji organizatora Toura, u čije se ime žele prijaviti te u toj zemlji borave minimalno šest mjeseci.Prijave za svaki od turnira odvijaju se u dvije faze. Svaka faza traje dva tjedna, a u prvoj fazi prednost imaju igrači i igračice iz zemlja organizatorica Balkan Toura.

Ako ostane slobodnih mjesta nakon završetka prve faze, igrači i igračice iz drugih država mogu sudjelovati na turnirima, ali ne i u ukupnom poretku.

Naslov Prvaka i Prvakinje Balkan Toura mogu osvojiti isključivo natjecatelji koji dolaze iz zemalja organizatora.

Više informacija o turnirima nađite na Facebook stranici DiscOver Balkan Disc Golf Toura.